Vart kan man segla runt Linköping?

Om du har ett intresse för antingen segling eller andra vattensporter så är faktiskt Östergötland en perfekt destination. Här finns det många platser som du kan segla på, men också paddla kanon, kajak eller bara ta dig en simtur i en närliggande sjö. 

Så vart ska din nästa seglingstur bära av? Vi ger dig några tips om du skulle vara i närheten av Linköping och har tagit slut på ideer.

 

Sjön sommen - En pärla i Östergötland

Sommen är en av Sveriges vackraste sjöar. Med sina mängder av öar, fina stränder och bryggor som du kan lägga till vid och Torpön så finns här mycket att upptäcka. Med cirka 260 öar att utforska så kommer du aldrig bli mätt på nya saker att uppleva.

Denna sjö är också perfekt om du vill utföra andra vattensporter eller fiska. Sommen har cirka 22 olika fiskarter, ett varierande djup och väldigt vackra vyer. Fortfarande inte helt övertygad? Varför inte anmäla dig till seglartävlingen som anordnas på Sommen varje år. Du kan segla i lag och verkligen se Sommen från sin allra bästa sida.

Göta Kanal - Vackra vyer

Även Göta Kanal är en destination som du bara måste upptäcka med hjälp av din segelbåt. Däremot krävs det ett kanalkort för att kunna passera de olika tullarna, vilket är värt att ha i åtanke. Men om du bara sätter dig in i hur du tar detta kortet så kan du segla en längre sträcka, se ett väldigt vackert landskap och vara ett med naturen. Vad mer kan man önska?