Tävlingar i segling

Segling är en populär sport att syssla med. Idag hittar du en uppsjö av såväl professionella atleter som icke professionella utövare som aktiverar sig genom sporten var och varannan dag. Många seglar för att det är härligt och spännande. Men det finns också de som tar segling på större allvar och som därmed tävlar i det. SM, VM och OS, i och med att segling blivit så pass stort finns det idag med som sport i många av världens största tävlingsarrangemang.

Om du är sugen på att tävla i segling, eller om bara skulle vilja testa på hur det går till, så finns det tävlingar i Sverige som du kan anmäla dig till. Till exempel finns det en tävling vid namn “Gotland runt” – då ska du alltså segla runt Gotland så snabbt som möjligt, utan att riskera säkerheten. Känns detta för krävande finns det även så kallade amatörtävlingar där man tävlar bara för att ha kul.

Det kostar att segla

Något som är gemensamt för all segling – oavsett om det är tävling eller inte – är att det kostar en hel del att syssla med sporten. Att köpa en segelbåt är det enkla, och trots att även detta moment är rätt dyrt finns det väldigt många andra kostnader som tillkommer. Du måste betala båtplats, investera i segel, sätta upp en försäkring, och så vidare. 

Ett ganska enkelt sätt att klara av kostnaderna som kommer med seglingen är att prioritera i sin ekonomi. Köp lövblåsare eller köp segel – vad är egentligen viktigast för dig? Beroende på din ekonomiska situation kanske du inte kan köpa allt du känner att du kanske behöver, det speciellt inte om du vill ha kvar din segelbåt. Därför är det viktigt att du väljer dina köp med omtanke och lägger pengar på sådant du behöver för att upprätthålla ditt seglingsintresse.