Smakrika måltider ombord

Ja, hur lagar man egentligen god mat på segelbåten? Vad äter ni till sjöss? Grillen är en kär vän ombord för att det hör sommaren till. Baconlindade haloumistavar, färsk hummer och egenfångad fisk funkar alltid perfekt på grillen. Om man lagar en stor laddning potatissallad hemma innan man ger sig av och packar den ordentligt och håller den kyld så är det något man kan äta många dagar i rad till många olika rätter utan att tröttna.

Under sommaren är det också perfekt med färskpotatis och sill med gräslök och gräddfil. Bunkra upp med olika typer av sillburkar och koka en massa färskpotatis hemma innan ni ger er av, eftersom det passar till både fisk och kött. Komplettera med hemmagjord gräddfilsmix med gräslök, knäckebröd, smör och starka ostar för att skapa en riktig midsommarstämning ombord. Om besättningen gillar sill så kan ni komma undan väldigt lätt! En annan kväll kan man grilla på lite prinskorvar eller ta med hemmagjorda köttbullar och hamburgare och ställa till med grillfest.

Variera med något restaurangbesök då och då för lite variation. Testa nya restaurang Stockholm eller en av de populära restaurangerna som ni råkar passera när ni är ute och seglar. Det behöver inte vara så planerat alla gånger utan man kan ta det lite på gehör om man gillar att vara lite spontan under semestern. Det råder ingen brist på mat någonstans och om man tar med fiskespöt kan man dessutom lyxa till det med riktigt färsk fisk här och där under resans gång.