Segla i Sommen

Sjön Sommen som ligger mellan Östergötland och Småland, är väldigt idyllisk och passar flera olika typer av aktiviteter på sjön. Oavsett om du gillar att paddla kanot eller segla, kommer Sommen att vara rolig och tillräckligt stor. En vy och omgivning som den runt sjön Sommen är svår att få. Så om du har planer på att köpa en segelbåt, rekommenderar vi starkt att du kikar på vad Sommen har att erbjuda.

Seglingstävlingen Sommen runt

Varje år anordnas tävlingen Sommen runt, som kanske för de flesta starkt förknippas med tävlingen för cyklar med samma namn. Men faktum är att Sommen runt även anordnas för seglare och är en mindre tävling som passar dig som vill göra seglingen lite mer spännande.

Njut av en dag på sjön och glöm inte att stanna till på Torpön efter att loppet är klart, för att få lite mat och dryck i magen.

Övernatta vid Sommen

Runt sjön Sommen hittar du mängder av fina hotell och övernattningsmöjligheter. I Tranås hittar du till exempel Badhotellet, som är ett fint och inbjudande spa hotell, med goda möjligheter och där du kan boka in en behandling under vistelsen. Tranås ligger precis vid Sommen och är därför en bra utgångspunkt om du vill ha med din segelbåt. Med flera båtplatser och nära till Torpön, är det en bra start på dagen.

Utöver detta hittar du flera andra mysiga hotell runt Sommen. Däribland hotell Högland vid Nässjö,  hotell Medevi Brunn och Quality Hotel i Linköping. Letar du efter ett ny plats att segla på, rekommenderar vi starkt att du tar dig en titt på Sommen.