Packa smart till segelturen

Har du någon gång hört uttrycket “less is more”? När man ska segla med en segelbåt är det uttrycket väldigt bra att ha i bakhuvudet, det alltså för när du ska packa. Uttrycket syftar på att mindre är mer, det vill säga att det ibland är bättre med färre saker än med många saker. Så kan du tänka när du ska packa väskan för några dagar på segelbåten – ta bara med dig det du vet att du verkligen behöver.

En segelbåt är vanligtvis inte jättestor – det finns alltså inte plats för hur mycket grejer som helst. Dessutom behöver båtens utrustning få plats, och ni som ska vara där på. Och det är ju viktigare att båtens utrustning och ni själva får plats än att du får med dig alla kläder du har i garderoben, eller hur?

Välj din packning med omtanke

När du skriver din packlista eller börjar packa är det viktigt att du väljer vad du ska ha med dig med omtanke. Tänk på att vädret kan variera och att du därmed bör packa för det, men att du inte kan ha lika mycket grejer på en båt som du har i ditt hem. Alltså kan du inte räkna med att det finns ett praktiskt sidobord eller en smart sodastream som kan tillreda svalkande drycker på båten.

Om du inte har någon aning om vad som kan behövas packas med och inte kan du alltid googla efter “packing att ha med på en segelbåt”. Du kan också fråga någon som du vet brukar segla om de har några smarta tips. Då vet du om de saker du har tänkt ta med dig faktiskt brukar komma till användning under en tur med segelbåten, om du har packat fel eller om du glömt något viktigt.