Fina vandringsleder i Östergötland

Östergötland är ofta en del av Sverige som hamnar lite i skymundan, men faktum är att du kan hitta det mesta i detta vackra landskap. Fina städer som till exempel Linköping eller Norrköping bjuder på ett bra utbud av stadsaktiviteter och den vackra naturen är varierad och har mängder av fina vandringsleder som du kan upptäcka.

Vissa är lite mer svårnavigerade, medans andra med fördel kan promeneras tillsammans med en grupp vänner och har tillräckligt stora stigar för att du också ska kunna ta med mammagruppen och era duovagnar. I denna artikel kommer vi lista några fina vandringsleder i Östergötland som du bara måste testa.

Östgötaleden

En av de mer populära vandringslederna är Östgötaleden som är uppdelad i flertalet olika etapper som har en total sträcka på över 150 mil, vilket gör att den räknas som Sveriges längsta vandringsled.

Men vad som gör att Östgötaleden skiljer sig från andra vandringsleder i Sverige är framförallt att den inte går från punkt A till B. Istället är de olika etapperna lite utspridda, vilket gör att du med fördel kan välja ut en etapp, ta dig dit och sedan promenera en lagom sträcka. Detta gör att Östgötaleden är anpassad för samtliga personer.

Klosterleden

Den mycket vackra pilgrimsleden Klosterleden påbörjas i Alvesta och fortsätter sedan hela vägen till Vadstena. Totalt är vandringsleden 25 mil lång och måste därför delas in i etapper, men du kan själv välja hur långa sträckor du vill gå varje dag. Under turen kommer du att gå förbi 11 olika kyrkor. Ett måste att vandra av alla tycker vi!