En seglingskurs på din egen båt

Hur vore det med en seglingskurs på din egen båt? Att man har en båt betyder inte nödvändigtvis att man är en mästare på att segla. Ibland köper vi segelbåten först och sedan lär vi oss att segla. Lär dig nya talanger, som att mörkersegla, hissa spinnaker eller involvera hela familjen (inklusive barnen) så får alla lära sig hur det går till.

Man kan hyra en seglingscoach i några timmar åt gången eller ett par dagar om man vill köra en kurs över en helg. Det går att utforma det precis som man vill utefter sina egna behov och det är ett utmärkt sätt att fördjupa sig i seglingen på.

En annan kul grej kan vara att bjuda in teamet på kontor Södermalm och göra det till en teambuilding event. Det är få ting som skapar sådan samvaro som att vara ute på en båt tillsammans. Med en seglingscoach kan man också få hjälp att fördela arbetet på bästa sätt ombord, så om det har uppstått några frågetecken när ni har varit ute med familjen kan det vara bra att ta in en tredje part – en expert – som kan komma med riktigt bra råd och idéer.

När experten kommer ombord finns det också möjlighet att be dem göra en genomgång av båten så att de kan undersöka att allting ser ut som det ska. De går igenom grunderna och kommer med feedback om det är någon utrustning som saknas eller något annat som kan förbättras inför nästa tur.